Witlofsalade met brie en sinaasappel en honing mosterd saus

brie voor door de witlofsalade (en de rest van de brie lekker op een toastje vanavond) brie voor door de witlofsalade (en de rest van de brie lekker op een toastje vanavond)

Zin in een lekkere verrassende salade? Maak dan eens witlofsalade met brie en sinaasappel

Je kunt zoveel kanten op met salade van witlof. Deze lekkere salade maak ik vaak voor bij de BBQ. Het recept is super eenvoudig. Het enige wat een beetje tijd kost is de sinaasappel schillen. Als dat alles is??

Ingrediƫnten voor witlofsalade met brie en sinaasappel

  • 2 stronkjes witlof
  • 2 sinaasappels
  • 100 gram brie
  • Handje gepelde walnoten
brie voor door de witlofsalade (en de rest van de brie lekker op een toastje vanavond)

brie voor door de witlofsalade (en de rest van de brie lekker op een toastje vanavond)

Voor de honing mosterd saus:

  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Snufje zout
sinaasappel voor de witlofsalade

sinaasappel voor de witlofsalade

Zo maak je zelf de lekkerste witlofsalade met brie en sinaasappel

  • De witlof even schoonspoelen en in de lengte doormidden snijden
  • Haal de binnenste kern er uit
  • Snij daarna de witlof in reepjes
  • De brie in blokjes verdelen
  • De walnoten grof hakken
  • De sinaasappel schillen en de partjes losmaken en halveren (je kunt er voor kiezen om alle velletjes ook los te snijden maar dat is wel echt monnikenwerk en eigenlijk niet nodig. Je kunt bij weinig tijd ook een blikje mandarijntjes gebruiken)
  • Nu gaan we de honing-mosterdsaus maken: doe die ingrediĆ«nten in een kommetje en roer goed door elkaar
  • Nu alles (behalve de walnoten) samenvoegen in een flinke kom en goed door elkaar scheppen
  • Garneer de witlofsalade met brie en sinaasappel met de gehakte walnoten

Zo maak je heel makkelijk en snel een lekkere salade met brie, sinaasappel en walnoten met een lekkere zelfgemaakte saus. Nu maar hopen dat het snel weer bbq weer gaat worden! Brie over? Lekker op een toastje!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*