Witlofsalade met bleekselderij en spekjes

Witlofsalade met bleekselderij en spekjes is zowel in de zomer als in de winter een heerlijke salade Witlofsalade met bleekselderij en spekjes is zowel in de zomer als in de winter een heerlijke salade

Maak eens een lekkere witlofsalade met bleekselderij in spekjes. Deze salade is erg lekker en gelukkig ook nog eens heel eenvoudig te maken. Ook de yoghurtdressing voor deze witlofsalade is lekker eenvoudig.

Witlof is in Nederland het hele jaar door goed te verkrijgen in dat is maar goed ook want deze salade smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk!

Wist je trouwens dat bleekselderij heel gezond is? Bleekselderij zit boordevol vitamines, kalium calcium. Het nadeel van bleekselderij is wel dat er veel nitraat in zit. Nitraat is op zichzelf niet gevaarlijk maar in het lichaam kan nitraat omgezet worden in nitriet. Nitriet kan dan weer omgezet worden in schadelijke nitrosamines. Het voedingscentrum heeft echter alle beperkende adviezen voor het eten van nitraatrijke groenten opgeheven dus je kunt deze salade met een gerust hart maken.

Witlofsalade met bleekselderij en spekjes is zowel in de zomer als in de winter een heerlijke salade

Witlofsalade met bleekselderij en spekjes is zowel in de zomer als in de winter een heerlijke salade

Ingrediƫnten voor witlofsalade met bleekselderij in spekjes

  • 4 stronkjes witlof
  • 2 stengels bleekselderij
  • handje gedroogde abrikozen
  • 1 appel
  • 100 g ontbijtspek (plakjes van de vleeswarenafdeling)
  • handje gewelde rozijnen

voor de yoghurtdressing:

  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
Witlofsalade en appel: een altijd winnende combinatie! Misschien is het wat afgezaagd maar daar trek ik me niks van aan. Wat goed is moet je niet veranderen

Witlofsalade en appel: een altijd winnende combinatie! Misschien is het wat afgezaagd maar daar trek ik me niks van aan. Wat goed is moet je niet veranderen

hoe maak je deze vrouwen witlofsalade met spekjes en bleekselderij?

  • Haal het kontje van de witlof en snij de witlof in de lengte doormidden. Eventueel kun je het hart verwijderen als je bang bent voor de bittere smaak.
  • Snij daarna de stengels bleekselderij in smalle boogjes
  • de abrikozen in kleine blokjes snijden
  • de appel ook in blokjes snijden
  • bak het ontbijtspek uit een koekenpan tot het lekker krokant is en daarna snij je het ontbijtspek fijn
  • doe de witlof en de bleekselderij in een kom. Voeg de gedroogde abrikozen, appelblokjes, het ontbijtspek en de gewilde rozijnen toe en schep alles goed door elkaar
  • dan nog even de yoghurtdressing maken: yoghurt, olijfolie, peper en zout en de fijngehakte bieslook door elkaar mengen in een kommetje
  • schenk de yoghurtdressing over de witlofsalade met bleekselderij en spekjes
  • smullen maar!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*