Witlofsalade met blauwe kaas en peer

Deze witlofsalade met blauwe kaas en peer kan je zowel in de zomer als in de winter eten. Gelukkig is witlof het hele jaar goed verkrijgbaar Deze witlofsalade met blauwe kaas en peer kan je zowel in de zomer als in de winter eten. Gelukkig is witlof het hele jaar goed verkrijgbaar

Witlofsalade met blauwe kaas, zoals bijvoorbeeld roquefort, is een van mijn favoriete recepten voor witlofsalade. Dit recept doet het zowel in de winter als in de zomer erg goed.

De combinatie van de roquefort kaas en het zoete van de peer maakt deze salade tot een heerlijk culinair feestje.

Een heerlijke vegetarische witlofsalade

In plaats van roquefortkaas kun je bijvoorbeeld ook danish blue, gorgonzola of Bleu d’Auvergne gebruiken. Blauwe kaas en peer is een combinatie die je wel vaker ziet in recepten. Geen wonder: de smaakcombinatie werkt uitstekend.

Dit recept is goed voor vier personen. Reken altijd een stronkje witlof per persoon.

Deze witlofsalade met blauwe kaas en peer kan je zowel in de zomer als in de winter eten. Gelukkig is witlof het hele jaar goed verkrijgbaar

Deze witlofsalade met blauwe kaas en peer kan je zowel in de zomer als in de winter eten. Gelukkig is witlof het hele jaar goed verkrijgbaar

Ingrediƫnten voor witlofsalade met blauwe kaas en peer

  • 4 stronkjes witlof
  • flinke hand walnoten
  • 100 g blauwe kaas zoals roquefort
  • 2 peren

Lekkere dressing voor salade met witlof

  • halve eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
De combinatie van peer en blauwe kaas is bepaald niet origineel. Het gaat er ook niet om origineel te zijn.... Het gaat erom wat lekker is

De combinatie van peer en blauwe kaas is bepaald niet origineel. Het gaat er ook niet om origineel te zijn…. Het gaat erom wat lekker is

De lekkerste salade met witlof en blauwe kaas maak jezelf op deze manier:

  • snij de kontjes van de witlof en snijden witlof in de lengte doormidden
  • snij de witlof in dunne reepjes
  • hak de walnoten grof, eventueel kun je de walnoten kort roosteren in een droge koekenpan
  • verkruimel de blauwe kaas
  • schil de peren, en snij de peer daarna in plakjes
  • door de witlof en de walnoten en blauwe kaas samen in een kom
  • maak de dressing klaar (de ingrediĆ«nten in een kommetje door elkaar roeren)
  • verdeel de dressing over de witlofsalade met blauwaderkaas
  • garneer de salade met de plakjes peer

Als je deze salade met witlof en blauwe kaas nog ietsje zoeter wil maken dan kan je bijvoorbeeld gewelde rozijnen toevoegen. Dat is ook erg lekker kan ik je vertellen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*