Witlofsalade met appel en blauwe kaas

Deze witlofsalade met appel en blauwe kaas is heel eenvoudig en snel te maken. De gorgonzola heeft een vrij sterke smaak en daar past het zoete van de appel en de rozijntjes prima bij. Of het nou zomer of winter is, deze salade smaakt altijd lekker (en lukt altijd!)
Deze salade is goed voor twee personen
Wat heb je nodig voor deze witlofsalade met appel en blauwe kaas?
- 2 stronkjes witlof
- 2 appels
- 2 handjes rozijnen
- handje walnoten
- 50 g blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola)
- 125 g crème fraiche

Ook al ben je geen keukenprinses: deze witlofsalade met appel en bijvoorbeeld gorgonzola kan iedereen maken
Zo maak je heel snel een lekkere salade met witlof, appel en blauwe kaas:
- snij de kontjes van de witlof en snij daarna de witlof in de lengte doormidden
- snij daarna smalle reepjes van de witlof
- snij de appel daarna in blokjes
- de rozijnen even laten wellen in water, en daarna goed laten uitlekken
- de walnoten grof hakken en daarna even roosteren in een droge koekenpan
- meng de crème fraiche met de helft van de blauwe kaas (de blauwe kaas eerst even verbrokkelen)
- doe de reepjes witlof samen met de geweldige rozijnen en de appel in een kom
- schep de crème fraiche met blauwe kaas erdoorheen
- garneer de witlofsalade met de walnoten en de overgebleven blauwe kaas
wijnsuggestie: veel!
Budgetoptie: vervang de gorgonzola door bijvoorbeeld danish blue. Danish blue is meestal veel goedkoper dan bijvoorbeeld gorgonzola. Zo maak je voor een paar euro toch een geweldig lekkere salade! Het is maar goed dat de meest eenvoudige salades vaak enorm lekker zijn.
Deze salade maak graag als ik weinig tijd heb. Je hoeft er niets voor te koken, alleen een beetje snijden en mengen en voor je het weet zit je aan tafel. Eet je ook weer eens vegetarisch!
Plaats een reactie