Koolhydraatarme witlofsalade met een eitje
Koolhydraatarme maaltijden zijn steeds populairder aan het worden, en ook steeds lekkerder moet ik zeggen. Met de juiste recepten maak je echt heel lekkere maaltijden die low-carb zijn. Deze witlofsalade met weinig koolhydraten is zo’n voorbeeld. Het is een heerlijke salade met ei en kleine blokjes kaas maar dan wel zonder al die koolhydraten. Er zit wel een heerlijke frisse yoghurtdressing bij.

Ingrediënten voor koolhydraatarme witlofsalade
- 2 stronkjes witlof
- 2 biologische eieren
- Jong belegen kleine kaasblokjes (hoeveel?? Tja, naar smaak, dus wat mij betreft best veel)
- Pecannoten
- Bleekselderij
Voor de dressing:
- 1 eetlepel halvanaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- Theelepeltje milde mosterd
- Flinke snuf kerriepoeder

Zo maak je deze lekkere lowcarb witlofsalade klaar
- Kook als eerste de eitjes hard
- Daarna flink laten schrikken, pellen en in stukjes snijden
- De witlof snij je fijn
- Hak de pecannoten ook in wat kleinere stukjes
- De bleekselderij ook snijden
- De kaas snij ik ook in kleine blokjes (op een of andere manier is dat veel lekkerder in salades dan geraspte kaas, dat werkt niet op een of andere manier)
- Dan maak je de dressing klaar: alles in een kommetje doen en roeren maar
- Doe de dressing bij de overige ingrediënten en klaar is je low-carb lunchsalade
Een beetje appel is trouwens erg lekker bij deze salade maar voor de diehard low-carb aanhanger is dat een echte no-go. Ik doe er soms toch een half appeltjes doorheen, gewoon omdat het zo lekker is. Ik probeer dingen als pasta en brood soms te vermijden en al helemaal alle toegevoegde suikers maar voor fruit maak ik meestal wel een uitzondering.
erg lekker met een halve appel
Ik begon zelf ooit aan koolhydraatarm eten om een paar kilo kwijt te raken. Dat lukte prima en toen ben ik het blijven doen, omdat ik veel lekkerder en gevarieerder ging eten. Zelf geloof ik er heilig in dat goed is om veel verschillende soorten groenten te eten en dat ga je vanzelf doen als je koolhydraatarm eet. Je zoekt ook vaker een recept op en daardoor eet je eigenlijk veel lekkerder dan voorheen, met meer aandacht ook.
Plaats een reactie